ТОВ ПБ інжиніринг Україна Обладнання для передпродажної підготовки та переробки овочів та фруктів

Варіант обладнання зони нарізання промислової лінії переробки продуктів

При проектуванні промислових ліній переробки продуктів іноді виникає завдання використання декількох машин для нарізання в одній зоні подрібнення. При цьому потрібно поєднати єдину подачу продукту в зону нарізання, забезпечити рівномірну подачу та позиціонування продукту до машини нарізання та прийняття подрібненого продукту на подальше обладнання промислової лінії.

На прикладі лінії виробництва заморожених овочів наведемо варіант розміщення машин для нарізання у  зоні подрібнення. Так, за завданням на лінії передбачено заморожування різних продуктів, подрібнених кубиком, соломкою та слайсом різних розмірів та видів. Відповідно завдання спроектовано використання двох різних за принципом нарізання машин: слайсеру – машини одномірного нарізання продуктів у вигляді слайсу (скибочки або тонкого зрізу) необхідної товщини та форми, та дайсеру -  машини тримірного нарізання продуктів у вигляді слайсу, соломки або різних розмірів та форми.

Особливостями проектування розміщення та використання вказаних машин у єдиній зоні нарізання є різниця за габаритними розмірами, принципом та висотою подачі продукту у машинb, вимога мінімуму часу тривалості їх зміни у зоні нарізання та інші технічні завдання щодо підведення живлення до шаф управляння обладнанням, води у зони нарізання машин для покращення проходу продукту та його вивантаження, місць доступу для обслуговування та зміни ріжучих частин з урахуванням відкриття кожухів захисту тощо.   

Для вирішення вказаних завдань спроектовано єдину платформу зони нарізання, на якій розташовані:

єдиний стаціонарний вібраційний конвеєр, призначений для приймання продуктів з лінії підготовки на направленої та роздільної подачі (один за одним) окремих подовжених продуктів (морква,  кабачок, баклажан, огірок тощо) подачі до обладнання подрібнення;

рухома секція кріплення машин для нарізання з елементами стопоріння у визначених позиціях;

огороджувальні перила та сходи доступу з обох боків платформи;

шафа живлення та управління обладнанням зони нарізання.

З урахуванням найнижчої точки завантаження слайсер розміщено на додаткових опорах, встановлено додатково направляючий жолоб та кожух вивантаження продукту. Продукти нарізання подаються вібраційним конвеєром, що забезпечує позиціонування та розподіл при попаданні на стрічки подачі слайсеру, направляючий жолоб унеможливлює випадання продукту поза машину при подачі та кожух вивантаження направляє нарізаний продукт на наступне обладнання лінії.

Дайсер встановлено на  рухомій секції кріплення з коротким стрічковим конвеєром подачі, без стандартного подовження бункеру прийому продукту та кожухом вивантаження продукту. Продукти нарізання подаються вібраційним конвеєром до стрічкового конвеєра, надалі безпосередньо у машину для нарізання, кожух вивантаження направляє нарізаний продукт на наступне обладнання лінії.

Рухома секція кріплення машин для нарізання дозволяє швидко та із застосуванням сили одного оператору виконати заміну машини для нарізання та забезпечує надійне стопоріння у необхідному положенні. На платформі є достатньо місця для моніторингу роботи машин, обслуговування та заміни необхідних частин з урахуванням додаткового простору при відкритті захисних кожухів обладнання, миття та обслуговування елементів рухомої секції та іншого обладнання.

Практична експлуатація вказаного варіанту зони нарізання отримала позитивні відгуки, доказало свою ефективність та доцільність при необхідності використання різних типів машин для подрібнення.

Компанія ПБ Інжиніринг Україна надасть вичерпну та детальну інформацію щодо обладнання нарізання та подрібнення сількогосподарських та харчових продуктів, іншого обладнання  і технологій підготовки до продажу та переробки продуктів харчування.

Довірте свої плани професіоналам!

Ми завжди на зв'язку!

+380442002300,

+380674260282

 

https://pbeu.com.ua/

Дивіться також: нарізання та подрібнення
Контакти
  • Назва підприємства:
    ТОВ ПБ інжиніринг Україна
  • Місто:
    Київ
  • Адреса:
    Берестейський пр-т, 67 БЦ БРАЙТ офіс 308
  • Телефони:
  • Контактна особа:
    Пєєв Богдан
  • Експерт з машин для нарізання:
    Юрій Дорощук 0674260282
  • Експерт з післяпольової доробки овочів та фруктів:
    Максим Кобець 0979387073